2024. szeptember 15., vasárnap

Szállásunk Balatonrendesen, a Beni Nyaralóházban, és séta a faluban - Nyaralás a Balaton-felvidéken, 2024. augusztus 26-31.


A Somló hegy megmászása után már Balatonrendes felé vettük az irányt, hogy elfoglalhassuk a szállásunkat....

Balatonrendes egy Balaton menti kis falu, állandó lakosainak a száma a 200 főt sem éri el. Kővágóőrs-Pálköve településsel szinte egybe van épülve, a strandjai is Pálkövén helyezkedik el. Pálköve Kővágóörshöz tartozó üdülőtelep a Balaton partján, Balatonrendes és Révfülöp között.

Szép helyen fekszik ez a kis falu, földrajzilag is jó helyen található, az összes kiránduló célpontunkat könnyen elértük innen. A nyaralóház csendes utcában áll - a Balatontól 700 méterre -, nagy udvarral-kerttel rendelkezik, az apartmanban is kellemes a tartózkodás, és árban is elfogadható.
Manzárdtetős szobánk az emeleten volt, nagy terasszal. A szállás szép, tiszta, barátságos, légkondicionálóval és a legszükségesebb felszereléssel ellátva.

A jó időnek köszönhetően keveset tartózkodtunk a szállásunkon, s mindennap, mikor délután hazaérkeztünk az egész napos túrázás után, jóízűen elfogyasztottuk egyszerű de finom estebédünket a teraszon, madárcsicsergés mellett.

A faluban idén nem sétáltunk sokat - még a Balatonhoz sem mentünk le, a tavalyi sétánk megtekinthető róla ITT  -  hisz annyi más gyönyörű látnivaló volt a környéken, amiket beterveztünk erre a szűk egy hétre. 
De egyik délelőtt elsétáltunk az egykori, már felhagyott bazaltbányához, majd felmentünk a falu feletti szőlőhegyre is, a kb. 1 km-re található Kuti pincészetbe, ahol bort kóstoltunk és vettünk a finom nedűből 😋.

A felvételek 2024. augusztus 26-31. között készültek.


A Beni Nyaralóház

A Beni Nyaralóház az utca felől nézve...

....és az udvarból nézve. A ház sűrűn benőve bokrokkal, virágokkal....


....és teraszunk, ami szintén hűs a sok árnyat adó növénytől

A kényelmes szobánk.... ez a kép, és az utána következők, egészen a zuhanyozóig tavalyi felvételek. Idén nem fényképeztem a lakásbelsőt, hisz bent minden ugyanolyan, mint tavaly volt 😊.....


A konyhasarok

Ennél a kis asztalnál szoktunk reggelizni

A fürdőszoba...


A teraszunk.... Innen már minden idei felvétel 😀.

Kilátás a teraszunkról az udvarra - egy kora reggeli felvétel

A kézműves borok, már a teraszunkon, amiket a képsorozat végén látható
Kuti pincészetben vettünk....

...és közelebbről



Rövid séták a faluban

Két szép épület a faluból....


....és két ízléses, ötletes buszmegálló.....


A felhagyott bánya területén......


Óriási szikladarabok között

Felfelé a pincészethez....

Finom fehér szőlők

Kilátás a pincészetből, alattunk Balatonrendes és a Balaton.... 😊


A borkóstolás is nagyon jól esett 😋
A háttérben, a szőlőprés mögött a révfülöpi Fülöp-hegy látható, melynek a tetején kilátó áll. Oda majd ezután fogunk felmenni....

...és innen ráközelítve a hegyre és a kilátóra

Már lefelé



4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és kellemes helyen szálltatok meg igazi csendes kikapcsolódásra alkalmas. Miután a túrázásról vissza értetek 😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Éva, nagyon kellemes hely volt, jól éreztük magunkat.

      Törlés
  2. Az elhiszem, hogy abban a kedves kis nyaralóházban jól érzitek magatokat., Szeretnék egy ilyenben lakni....Én a muskotályos választanám, ha most előttem lenne az a két üveg... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! Nagyon jól éreztük magunkat, főleg ilyen jó időben 😀. A házban minden megvolt, amire a pár nap alatt szükségünk volt.
      A rozét már megittuk, a muskotályos biztos még finomabb lesz, azt is szeretjük.

      Törlés