2024. február 20., kedd

Szállásunk a Beni Nyaralóház, Balatonrendesen - Nyaralás a szeptemberi nyárban a Balaton-felvidéken, 2023. szeptember 12-16.


Miután végigjártuk a Hegyeskő félbevágott vulkánját, már Balatonrendes felé vettük az irányt, ahol a szállásunk volt 4 éjszakára, a Beni Nyaralóházban.

Balatonrendes egy Balaton menti kis falu, lakosainak a száma a 200 főt sem éri el. Kővágóőrs-Pálköve településsel szinte egybeépülve, a strandjai is Pálkövén van. Pálköve Kővágóörshöz tartozó üdülőtelep a Balaton partján Balatonrendes és Révfülöp között.

A nyaralóház a Balatontól 700 méterre áll, csendes környezetben. Manzárdtetős szobánk az emeleten volt, terasszal. A szállás szép, tiszta, barátságos, a legszükségesebb felszereléssel ellátva.

A jó időnek köszönhetően keveset tartózkodtunk a szállásunkon, s mindennap, mikor este fáradtan hazaérkeztünk az egész napos túrázás után, jóízűen elfogyasztottuk egyszerű vacsoráinkat a teraszon, madárcsicsergés mellett.

A felvételek 2023. szeptember 12-16. között készültek.


Mielőtt elfoglaltuk a szállásunkat, tettünk egy kört a település feletti szőlőhegyre,
ahol szép kilátás tárult elénk. Innen jól látszott a Balaton....



A Beni Nyaralóház

A teraszunk

A szobánk....


A konyhasarok

Ennél a kis asztalnál szoktunk reggelizni

A fürdőszoba...


A terasz, ahol vacsorázni szoktunk


Kilátás a teraszról az udvarra




Az ehhez az úthoz kapcsolódó összes bejegyzés:
 




2 megjegyzés:

  1. Szép, és nyugodt helyen száltatok meg. Takaros kis apartman.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Éva! Nem 5 csillagos hotel, de minden megvolt ami kellett. 😀 Szeretjük az ilyen fajta szállásokat, szállodába nem is tudom mikor voltam utoljára, vagy 40 éve... 😀

      Törlés